دانشمندان آمریکایی یک باتری «نانو» ساختند که می توان آن را براى تغذیه شبکیه مصنوعی، درون چشم انسان کاشت که اخیرا براى جایگزینی شبکیه طبیعی آسیب دیده ایجاد شده است.
یک گروه تحقیقاتی با سرپرستی محقق سوزان ریمب، در یک مرکز ملی جدیدی کار میکنند که این مرکز به پیشرفت و طراحی تکنیکها و ابزارهاى زیست شناسی بیولوژی الکترونیکی با ابعاد نانو (نانومتر یک میلیاردم متر است) اختصاص یافته و پس از بدست آوردن کمک هزینهای به مبلغ بیشتر از ۶ میلیارد دلار از موسسهى ملی چشم تحت نظر موسسه ملی سلامت ساخته شده است. این مرکز همچنین نمونههایی از وسایل پزشکی نانو، اجزاى آن و مواد آن را طراحی میکند.
و از این رو در ساخت «حاملهای یونی» شروع به کار کرده، این حامل ها قابلیت نفوذ از غشاى سلول هاى زنده را دارند و نیز میتوانند براى مطلع شدن از عملیات تولید انرژی داخل جسم زنده، حرکت یون ها را داخل سلول های زنده کنترل کنند. اولین وظیفهای که به این موسسه موکول شد؛ توسعه مولدهای انرژی بود، یعنی توسعه باتری هاى نانوبیولوژیکی براى تعداد زیادی از دستگاههایی که می توان آنها را درون جسم انسان کاشت؛ بهویژه براى شبکیه مصنوعی که فعلا در مؤسسهى دوهینی چشم در دانشگاه سازورین کارولینا ساخته شده است و شبکیه مصنوعی و باتری در درمان موارد آسیب پاتولوژیک بینایی به کار برده خواهند شد.
محقق ریمب میگوید: آزمایشگاههاى پژوهش هاى نانوی «ساندیا» در جنبههاى نظری و کامپیوتری پروژه که شامل اجراى محاسبات و توسعهى برنامههاى کامپیوتری براى طراحی و تولید است، مشارکت دارد. این محقق همچنین میگوید: «پژوهش ها بر توسعهى حاملهای یونی متمرکز خواهد شد تا ابتدا بفهمد بدن چگونه انرژی تولید میکند و سپس به ساخت باتری نانو پرداخته میشود.»
منبع: لندن: «الشرق الأوسط»