جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اصطلاح ( آرزو )

آرزو

در لغت: امید و خواسته ،متضاد یاس

دز قرآن کریم :این لفظ در قرآن کریم چندین مرتبه تکرار شده،از جمله این گفته خداوند تعالی:لْمالُ والْبَنونَ زینَةُ الْحَیاةِ الدُّنْیا والْباقِیاتُ الصّالِحاتُ خَیرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَواباً وَخَیرٌ أَمَلاًمال و فرزندان زیب و زینت حیات دنیاست و اعمال صالح که (تا قیامت) باقی است نزد پروردگار از نظر ثواب بهتر و از نظر امیدمندی نیکوتر است .

در سنت مطهره:

عمرو بن عوف انصاری روایت می کند که رسول الله (ص ) فرمودند: گمان می کنم، شنیده اید که ابو عبیده مالی را از بحرین آورده است؟جواب دادند: بلی ای پیامبر خدا صلی الله علیه وسلم! فرمود: شاد باشید و امیدوار به آنچه شما را شاد سازد!

در اصطلاح صوفی

شیخ عبدالله سهل ابن تستری می گوید: آرزو زمین معصیت است. شیخ عبدالرحمن بن ابی بکر قادری می گوید:بعضی حکما گفته اند:آرزو نیروی شیطان بر قلب های غافلان است .شیخ احمد کمشخانوی نقشبندی می گوید: آرزو به معنای امید است که موجب بقای قلب می شود،و هر کس در پی براورده ساختن آرزوهایش باشد در حالی که از مرگ غافل شده و یاد آن را ترک و فراموش کرده، ناگاه متوجه می شود که اجلش رسیده است

در اصطلاح کسنزان

آرزویی که به خداوند تعلق داشته باشد و موجب قرب به او شود رجا می باشد و اگر به غیر او تعلق داشته باشد و موجب دوری شود را حرص می گویند، و آرزو به آرزو کننده بستگی دارد اگر نیتش خیر باشد به خیر منتهی می شود و اگر نیتش شر باشد به شر منتهی می شود.

تلگرام
WhatsApp
چاپ

الَّلهُمَّ صَلِّ على سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ ٱلوَصــفِ وَٱلوَحْيِ وَٱلرِّسَالَةِ وَٱلحِكْمَةِ وَعَلى آلِهِ وَصَحـبِهِ وَسَلِّمْ تَسليماً